Asociatia Muzicala Angeli

10801601_1076909085682878_836914796462412566_n

Foștii membri ai Corului de Copii Angeli, de odinioară, au înființat pe 27 iulie 2015 Asociația Muzicală ANGELI (AMA) pentru a susține reluarea activității corului în care ei au crescut, unde s-au format și dezvoltat personal, unde au avut pentru prima oară sentimentul realizării, prin concertele Corului de Copii ANGELI. Pe parcursul activității sale, în perioada 1991-2001, Corul de Copii ANGELI a susținut numeroase Concerte în Iași și în alte orașe din

România precum și din Franța alături de dirijorii săi, în ordine cronologică: Doru Morariu, Lăcrămioara Pauliuc, Ilie Hrubaru, Val Gafta și Consuela Radu. Corul Angeli a concertat în Iași la: Filarmonica Moldova,  Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Palatul Culturii, Teatrul Național și Teatrul Luceafărul; în București: la Sala Radio și la Patriarhia Romană; în Brașov, Galați și Focșani; în Republica Moldova la Chișinău. În anii 1994, 1996 și 2001 Corul a concertat și a participat la evenimente culturale în Franța în regiunea „Pays de la Loire”, în Angers și în alte orașe din împrejurimi, sprijinit de către Asociația Muzicală W. A. Mozart din Anjou. De asemenea, Corul ANGELI a susținut concerte și la Patriarhia și la Ambasada României din Franța. În 2001, la 2 ani de la trecerea în neființă a domnului Val Gafta (inițiatorul corului), Corul de Copii ANGELI și-a oprit temporar activitatea.

După aproape un sfert de veac, acei copii care au cântat în ANGELI au crescut și s-au răspândit peste tot în țară și în lume (Iași, București, Paris, Londra, Roma, Bruxelles, Amsterdam, Chicago) și au devenit profesioniști în varii domenii: de la muzică și pictură, la științele informaticii, medicină, arhitectură, marketing și drept. În anul 2015 alumnii ANGELI au hotărât să își unească forțele printr-o inițiativa de jos în sus, transparentă și deschisă, pentru a duce mai departe moștenirea ANGELI și a oferi șansa și altor copii din Iași să crească la fel de frumos cum au făcut-o ei în Corul de Copii ANGELI.

Prin Asociația Muzicală ANGELI (AMA), „absolvenții” ANGELI vor să dea un exemplu pozitiv orașului unde au copilărit, unde locuiesc, ori unde revin cu drag.